Medovníkové srdiečka

23.05.2025

Medovníkové srdiečka sú tradičné sladké pečivo, ktoré sa často pripravuje počas sviatkov. Ich chuť je výrazná a korenistá, a zároveň krásne voňajú. Okrem chuti sú obľúbené aj pre svoje krásne dekorácie. Dúfam, že vás recept zaujme a že si ich doma tiež vyskúšate.

Ingrediencie

Na cesto

  • 500 g hladkej múky

  • 200 g práškového cukru

  • 100 g medu

  • 2 vajcia

  • 1 KL sódy bikarbóny

  • 1 ČL mletej škorice

  • 1 ČL perníkového korenia

Na ozdobu

  • 1 bielok

  • 150 g práškového cukru

  • pár kvapiek citrónovej šťavy

  • potravinárske farby (voliteľné)

Postup

1. 

Všetky ingrediencie na cesto spolu zmiešame a vypracujeme hladké cesto. 

2.

Cesto necháme aspoň hodinu odpočívať v chlade. 

3.

Vyvaľkáme a vykrajujeme srdiečka, ktoré pečieme na 180 °C cca 8–10 minút. 

4.

Po vychladnutí zdobíme pripravenou polevou podľa fantázie. 

Instagram: https://www.instagram.com/hrasko16?igsh=MWs1ZXg2MzJqM2dzOA==
Vytvorené službou Webnode Cookies
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky