Medovníkové srdiečka
Medovníkové srdiečka sú tradičné sladké pečivo, ktoré sa často pripravuje počas sviatkov. Ich chuť je výrazná a korenistá, a zároveň krásne voňajú. Okrem chuti sú obľúbené aj pre svoje krásne dekorácie. Dúfam, že vás recept zaujme a že si ich doma tiež vyskúšate.

Ingrediencie
Na cesto
-
500 g hladkej múky
-
200 g práškového cukru
-
100 g medu
-
2 vajcia
-
1 KL sódy bikarbóny
-
1 ČL mletej škorice
-
1 ČL perníkového korenia
Na ozdobu
-
1 bielok
-
150 g práškového cukru
-
pár kvapiek citrónovej šťavy
-
potravinárske farby (voliteľné)
Postup
1.
Všetky ingrediencie na cesto spolu zmiešame a vypracujeme hladké cesto.
2.
Cesto necháme aspoň hodinu odpočívať v chlade.
3.
Vyvaľkáme a vykrajujeme srdiečka, ktoré pečieme na 180 °C cca 8–10 minút.
4.
Po vychladnutí zdobíme pripravenou polevou podľa fantázie.

