Tvarohové guľky s jahodami
12.06.2025
Tento jednoduchý a veľmi obľúbený dezert má pôvod v stredoeurópskej kuchyni. Je výborný najmä v lete, keď sú čerstvé jahody. Spojenie tvarohu, ovocia a maslových strúhankových posýpok z neho robí osviežujúci a výživný zákusok.

Ingrediencie
250 g jemného tvarohu
-
1 vajce
-
100 g krupice
-
1 PL cukru
-
200 g čerstvých jahôd
-
50 g masla
-
100 g strúhanky
-
práškový cukor na posypanie
Postup
1.
Z tvarohu, krupice, vajca a cukru vypracujeme cesto a necháme 20 minút odležať.
2.
Z cesta tvoríme guľky, do stredu vložíme jahodu.
3.
Varíme v osolenej vode, kým nevyplávajú na povrch.
4.
Na masle opražíme strúhanku a guľky v nej obalíme.



