Veterníky

15.05.2025

Veterníky sú známe svojím nadýchaným cestom a sladkou karamelovou alebo vanilkovou plnkou. Príprava je trochu náročnejšia, ale výsledok rozhodne stojí za to. Tento zákusok je klasikou v mnohých slovenských cukrárňach.

Ingrediencie

Na odpaľované cesto

  • 250 ml vody

  • 100 g masla

  • 150 g hladkej múky

  • 4 vajcia

  • štipka soli

Na krém

  • 500 ml mlieka

  • 1 balíček vanilkového pudingu

  • 2 PL cukru

  • 250 ml šľahačky

Postup

1.

Vodu, maslo a soľ privedieme k varu, vsypeme múku a miešame do hladka.

2.

Po vychladnutí vmiešame vajcia a vytvoríme cesto.  

3.

Striekame na plech veterníky a pečieme pri 200 °C cca 25–30 minút.

4.

Po vychladnutí plníme vanilkovým krémom a šľahačkou.  

Instagram: https://www.instagram.com/hrasko16?igsh=MWs1ZXg2MzJqM2dzOA==
Vytvorené službou Webnode Cookies
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky